Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ през

...
Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ през
Коментари Харесай

Кво му плащаме: Майската разходка на Гешев до САЩ струва над 35 000 лв.

Официалната аудиенция на някогашния основен прокурор Иван Гешев в САЩ през май, единствено дни след инцидента с кортежа му, е коствала 35 009,60 лв. и е платена от бюджета на прокуратурата. Тази информация стана ясна след отговор от Мария Павлова, новият заместител на основния прокурор, на въпрос на народния представител от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

От общата сума, Иван Гешев и двамата му придружители - Владимир Николов, административен началник на Оперативна програма - Плевен, и Марчела Пантелеева, чиновник в дирекция " Публична връзка ", са употребявали около 19 000 лв. за настаняване и 13 000 лв. за разноски по пътя. Останалите средства са били изхарчени за вътрешен превоз, дневни наличия и медицински застраховки.

Посещението на Иван Гешев в Съединени американски щати се състоя в интервала 6-13 май 2023 година и беше осъществено по покана на изпълнителния шеф на Американското ционистко придвижване Хърбърт Блок.

През престоя си в Ню Йорк, Гешев организира диалози с представители на Американското ционистко придвижване, Американския европейски комитет, Световния еврейски конгрес, " B`nai B`rith International ", Лигата срещу поругаването и Конференцията на президентите на американските еврейски организации.

Във Вашингтон той се срещна с конгресмените Ник Лалота и Андрю Гарбарино, с цел да разиска въпроси, свързани със стратегическото място на България в НАТО и Европейски Съюз, както и правните аспекти на противодействието на киберпрестъпността.

Също по този начин бяха извършени няколко срещи с конгресмени във Вашингтон, на които се обсъждаха тематики, свързани с правоприлагането, битката с корупцията и противодействието на зловредното съветско въздействие.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР